zaterdag 1 mei 2010

Een vliegende dino en een nieuwe computerhoek

We wisten wel dat de verjaardag van de juf op donderdag gevierd zou worden, maar ja... toen hoorde Mychael op dinsdag dat hij ook verkleed mocht. Het resultaat was dat er een jongetje vol vertrouwen naar mij opkeek en mij vertelde dat hij toch echt geen verkleedkleding meer had en dat hij dan wel zelf een dinosaurus van karton zou maken. Maar..dat als ik wilde ik ook wel een dino voor hem mocht maken hoor! Ja, zo'n verzoek kan ik niet negeren en inderdaad had hij eigenlijk geen verkleedkleding meer. Maar ja, 2 dagen waarvan het grootste deel al was volgepland met afspraken... Samen zijn we aan de slag gegaan....
Na wat overleg waren we eruit... het moest een pteranodon worden..

Ik heb uit een oude knippiecarnaval een basispatroon genomen van een beer. Deze een stuk smaller gemaakt.  Aan de capuchon heb ik een stuk toegevoegd en deze met wattine gevuld. De vleugels heb ik eerst los gemaakt en daarna aan het pak bevestigd. De snavel is een stuk vilt met versteviging. Deze wordt met een touwtje en een koordstopper rond Mychaels hoofd vastgemaakt. Dan kan hij kiezen of hij hem op wil houden.
Dit is het resultaat: Mychael was helemaal blij. Hij had er het liefst ook nog wel echt mee willen kunnen vliegen, maar ja, hij snapte ook wel dat dat niet lukte in 2 dagen :D
Verder zijn we dit weekend aan de slag gegaan met de computerhoek. Die hadden we wel al, maar hij was nog niet zoals we zouden willen.
Dus heb ik van spaanplaat een memobord gemaakt. Met behulp van een handleiding van Wiedewottus is het heel mooi geworden. Verder hebben we een aantal planken opgehangen.
Nu nog een lamp bekleden met dezelfde stof als het memobord en de spullen weer indelen.


Helaas is de detailfoto van het memobord niet heel duidelijk. Op de een of andere manier lukte dat niet, maar het geeft in ieder geval een idee.


1 opmerking:

Joozz zei

Super dat pak voor Mychael. Net echt :-).
Groetjes, Josette

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails